Samsung pompt geld in zelfrijdende auto's

300 miljoen dollar naar nieuwe technieken

Renault autonoom zelfrijdend
Samsung trekt 300 miljoen dollar uit voor investeringen in technologie voor onder meer zelfrijdende auto's. De technologiegigant heeft grote ambities op dat vlak en kocht om die reden eerder al audiobedrijf en auto-onderdelenmaker Harman voor 8 miljard dollar.

"De tijd is aangebroken om onze intentie om de markt voor zelfrijdende auto's te betreden duidelijk te maken", zo liet het bedrijf weten. "Samsung is hier al een tijd op aan het broeden."

De eerste investering door het nieuwe fonds van Samsung wordt gedaan in TTTech. Hoeveel geld wordt gestoken in het bedrijf dat zich bezighoudt met software voor zelfrijdende auto's is niet bekendgemaakt.

Samsung is voor veel mensen bekend van zijn smartphones en televisies, maar is gemeten naar omzet ook onder meer de grootste maker van halfgeleiders ter wereld. Die brede technologische achtergrond en de ingang bij automakers via Harman geeft het bedrijf het vertrouwen om zich te meten met de fikse concurrentie op de automarkt.

De concurrentie bestaat onder meer uit chipgigant Intel, die vorige maand Mobileye overnam voor 15,3 miljard dollar. Dat bedrijf is marktleider in software voor het voorkomen van botsingen. Qualcomm, een andere chipreus, is nog altijd verwikkeld in de afronding van zijn overname van het Nederlandse NXP voor 47 miljard dollar. NXP is wereldmarktleider in chips voor auto's.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.