Rood kruis boven weg steeds vaker genegeerd

1.500 boetes uitgedeeld voor negeren rood kruis

Kruis boven snelweg sneeuw (foto Joost Mooij)

Weginspecteurs hebben dit jaar tot dusver 1.500 boetes uitgeschreven voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg, meldt De Telegraaf. Rijkswaterstaat bevestigt het bericht in.

In 2017 werden voor dat vergrijp door de vijftig bevoegde weginspecteurs nog zo'n duizend bekeuringen van € 230 uitgeschreven.

De overtredingen zijn door de weginspecteurs zelf geconstateerd; de 3.000 camera's op het snelwegennet worden alleen gebruik voor het zicht op de actuele verkeerssituatie. Rijkswaterstaat verwacht dat het aantal boetes de komende jaren verder zal stijgen. Het aantal bevoegde weginspecteurs wordt verdubbeld naar honderd. "Het is drukker op de weg, we zien meer ongelukken en incidenten en sommigen kunnen de verleiding niet weerstaan om tijdwinst te boeken ten opzichte van medeweggebruikers", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) pleit in de krant voor een keiharde aanpak. Het negeren van een rood kruis is volgens haar "puur wangedrag" en in strijd met de verkeersveiligheid.

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.