Rolls-Royce komt ook met nieuwe Ghost Extended

Meteen op de pijnbank

Rolls-Royce Ghost Extended

De nieuwe Rolls-Royce Ghost is vandaag voor het eerst officieel onthuld aan het publiek. Toch verzweeg het merk in het persbericht een variant die ondertussen al wel op de site staat: de Ghost Extended, met meer ruimte en luxe voor de passagiers op de achterbank.

Rolls-Royce introduceert ook bij de tweede generatie van de Ghost weer een variant met verlengde wielbasis. Bij het vorige model was dit nog de ‘EWB’, maar nu heet hij simpelweg de Ghost Extended. Dit is de versie die je moet hebben als je vaak met chauffeur rijdt. De Britten hebben nog geen maten vrijgegeven, maar bij de eerste generatie bedroeg het verschil tussen de ‘normale’ en de EWB 170 mm, waarbij opgemerkt moet worden dat de nieuwe Ghost met zijn lengte van 5,55 meter even lang is als de uitgaande EWB. De jongste EWB groeit dus nog verder richting de 6 meter. Hij is vanbuiten vooral te herkennen aan het langere achterportier.

Vanmiddag belichtte Rolls-Royce al uitgebreid wat er allemaal is veranderd aan de nieuwe Ghost. Voor de Extended zijn die veranderingen uiteraard hetzelfde, met onder meer herziene koplampen en een opgeruimder dashboard dat helemaal in lijn ligt met dat van de Phantom en Cullinan. Het instapmodel van Rolls-Royce is verder verfijnd op het gebied van comfort en luxe, waarbij de Extended nog meer ruimte aan de achterpassagiers biedt. Verder is het audiosysteem speciaal aangepast aan de gewijzigde binnenmaat van de auto, waardoor het geluid nog steeds optimaal klinkt. De sterrenhemel, die zelfs de optie biedt om vallende sterren te laten zien, is uiteraard nog een maatje groter in de verlengde variant.

De precieze specificaties van de Ghost Extended volgen in een later stadium, evenals het prijskaartje. Ter indicatie: in Nederland kostte de vorige Ghost EWB minimaal € 387.000.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.