Rolls-Royce breekt historisch verkooprecord

Lekker verkopen

Rolls-Royce Ghost Black Badge

In een tijd dat de internationale automarkt vooral door het chiptekort stevig onderuit is gezakt, meldt Rolls-Royce doodleuk dat het in 2021 juist een historisch verkooprecord heeft behaald.

Rolls-Royce meldt met gepaste trots dat het in 2021 5.586 nieuwe auto's heeft afgeleverd. Dat is maar liefst 49 procent meer dan in 2020, maar ook meer dan in elk ander jaar in de 117 jarige geschiedenis van het merk. Een record dus.

Volgens de Engelsen heeft het merk zijn recordverkoop vooral te danken aan de Ghost. De Ghost werd daarbij geholpen door de introductie van de Black Badge-uitvoering. Exacte cijfers per model geeft Rolls-Royce niet vrij, al geeft het merk aan dat ook SUV Cullinan en vlaggenschip Phantom een aardige duit in het zakje hebben gedaan.

Rolls-Royce test momenteel een subtiel gefaceliftePhantom, maar heeft ook groter nieuws in het vat zitten. Zo komt het merk in 2023 met zijn eerste elektrische auto: de Spectre.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.