Rolls-Royce Phantom ontkomt niet aan facelift

Twee keer kijken

Spyshots Rolls-Royce Phantom Facelift
Spyshots Rolls-Royce Phantom FaceliftSpyshots Rolls-Royce Phantom FaceliftSpyshots Rolls-Royce Phantom FaceliftSpyshots Rolls-Royce Phantom FaceliftSpyshots Rolls-Royce Phantom FaceliftSpyshots Rolls-Royce Phantom Facelift

Hoe adellijk je stand ook is, de tijd heeft vat op alles en iedereen. Ook de Rolls-Royce Phantom ontkomt niet aan een facelift om de boel fris en fruitig te houden.

Eerlijk is eerlijk: de huidige achtste generatie Rolls-Royce Phantom is met geboortejaar 2017 nog lang geen oudgediende. Ook werkt het statige en van nature enigszins klassieke ontwerp de auto om nog bepaald niet achterhaald voor de dag te komen. Toch wordt de Phantom later dit jaar vijf jaar oud en dus kan moederbedrijf BMW Group het niet laten de auto her en der strak te trekken. Op een kakelverse set spionagefoto's is die vernieuwde Phantom vanuit alle hoeken te zien.

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom (2017 - )

Het lijkt er overigens niet op dat Rolls-Royce de Phantom grondig onder handen neemt. De toplimousine heeft een met camouflagewerk afgeplakte grille. De koplampen zijn eveneens deels met dergelijk stickerwerk bedekt. De koplampen behouden hun vorm, maar krijgen ongetwijfeld een nieuwe indeling en misschien wel vernieuwde technologie. Kijk niet gek op als ook de achterlichten ietwat worden herzien, al geeft dit in two-tone kleurstelling uitgevoerde testexemplaar daar nog geen indicatie van. Ook verwachten we geen heftige aanpassingen aan de machtige twinturbo 6.75 V12 die onder de ellenlange motorkap huist.

De facelift die Rolls-Royce op de Phantom doorvoert lijkt al met al minder ingrijpend te zijn dan de wijzigingen die de vorige generatie Phantom onderging. Die zevende generatie Phantom kreeg namelijk geheel nieuwe koplampen. Hier lees je alles over die interessante opfrisbeurt.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.