Roewe Jing: een walvis van een SUV

Nieuwe designtaal

Roewe Jing

Roewe pakt in Sjanghai uit met de Jing, een concrete vooruitblik op een nieuwe SUV van het merk. Roewe geeft met de Jing aan welk pad het de komende jaren op designvlak bewandelt.

De Roewe Jing is een designstudie waarmee het merk van SAIC Motors niet alleen vooruitblikt op een nieuwe SUV, maar waarmee het ook direct zijn nieuwe Rhythmic Awakening-designfilosofie introduceert. De Jing is een zogenoemde coupé-SUV met een stel opvallende designelementen en een al even opvallende naam. Jing zou namelijk iets als 'walvis' betekenen. Wellicht niet de eerste naam die je aan je 'sportief gelijnde' SUV zou geven.

De Roewe Jing heeft een front met over twee lagen uitgesmeerde verlichting, geheel zoals het actuele Handboek Autodesign anno 2021 lijkt te dicteren. De bovenste dunne units herbergen de dagrijverlichting, de koplampen zelf zijn eronder in de bumper verwerkt. De Jing heeft een dichte grille die uit een stel diagonale en verticale strepen is opgebouwd. Meer ledpret komt in de vorm van twee bijna snorhaarachtige delen die vanuit de leddagrijverlichting omlaag loopt.

SAIC Design geeft de Roewe Jing onder meer verborgen handgrepen en een achterkant waarin de verlichting de meeste aandacht opeist. De designstudie heeft niet alleen een over de gehele breedte van de bips lopende ledstrip, maar ook nog eens twee verticaal georiënteerde lichtunits op de flanken. Onder aan de achterkant zitten twee forse knalpijpen die vooral een esthetisch doel dienen. Boven aan de achterkant rust een achterspoiler die uit twee delen is opgebouwd. Minstens zo opvallend zijn de ribbels die aan weerszijden van de achterruit zijn te zien.

Roewe lijkt vrij concrete plannen te hebben om op termijn een sterk op deze Jing lijkende SUV op de markt te brengen. Diverse designelementen van de Jing keren later ook terug op andere productiemodellen van het merk.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.