Robert van den Ham hoofdredacteur v/h jaar

Robert van den Ham hoofdredacteur van het jaar 201
AutoWeek-hoofdredacteur Robert van den Ham is hoofdredacteur van het jaar. Dat werd gisteravond bekendgemaakt bij het Mercur Tijdschriftengala 2013.

Het Mercur Tijdschriftengala geldt als de Oscar-uitreiking van de tijdschriftenwereld. Er zijn 8 categorieën: tijdschrift van het jaar, hoofdredacteur van het jaar, lancering van het jaar, marketingactie van het jaar, tijdschriftreportage van het jaar, innovatie van het jaar, artdirection van het jaar en tijdschriftenretailer van het jaar.

Dit jaar ging er opnieuw een prijs naar AutoWeek, naar Robert van den Ham, die door de jury is uitgeroepen tot hoofdredacteur van het jaar. De jury was vol lof: "Zijn tomeloze drive is een dagelijkse injectiemotor voor de redactie van AutoWeek, die Robert van den Ham met passie en plezier aanstuurt. In 2013 vormde hij de printredactie om tot merkredactie. Bovendien lanceerde AutoWeek onder zijn bezielende leiding de Video App en twee titels in print: glossy GTO Magazine en AutoWeek Classics. Zijn ongeremde enthousiasme en professionele ambitie om op alle mediaplatformen uit te blinken, maakt van hem een hoofdredacteur 3.0."

Vorig jaar sleepte AutoWeek de Mercur-award 'tijdschriftreportage van het jaar' in de wacht voor de uitgebreide Saab-reportage in Trollhättan.