Renaults presenteert nieuw bijzonder autonoom project

Dikke vlinderdeuren

Renault Zoe autonoom deelproject Saclay
Renault Zoe autonoom deelproject SaclayRenault Zoe autonoom deelproject SaclayRenault Zoe autonoom deelproject SaclayRenault Zoe autonoom deelproject SaclayRenault Zoe autonoom deelproject Saclay

Renault is in samenwerking met verschillende instanties aan een nieuwe project begonnen. In het Silicon Valley van Frankrijk - Saclay - rijdt een autonome Zoe rond met een zeer opmerkelijk detail.

Of nou ja, detail. De immense rechtervlinderdeur valt natuurlijk nogal op. Om passagiers een riante instap te bieden, smolt Renault de twee oorspronkelijke zijdeuren tot een geheel en monteerde het merk een mechanisme waardoor het geheel naar voren opengeklapt kan worden. De unieke Zoe maakt deel uit van het Paris-Saclay Autonomous Lab-project. Een experiment waarvoor Renault de samenwerking aanging met verschillende Franse partijen zoals Transdev Groep, IRT SystemX en de Universiteit van Paris-Saclay.

Het doel van het project is om nieuwe autonome services te ontwikkelen. De test heeft plaats op het campusgebied in de Franse gemeente Saclay: 20 kilometer ten zuiden van Parijs. De autonome Zoe rijdt overdag rond en kan studenten op de campus van A naar B brengen. Op de campus bevinden zich uiteenlopende ophaalpunten. Het nieuwe project maakt deel uit van Renaults ‘Drive the Future’-strategie waarmee het merk voor 2022 autonome deelprojecten wil hebben rondrijden.

PRIVATE LEASE Renault Zoe

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.