Renault's nieuwe SUV heet Austral

Renault Austral

Renault werkt achter de schermen hard aan een opvolger voor de Kadjar. Die nieuwe SUV maakt volgend jaar zijn opwachting en nu weten we ook dat Renault er de naam Austral op plakt.

De Renault Kadjar is met zijn zes jaar de jongste niet meer en dus nadert zijn opvolger met rasse schreden. Afgelopen maand werd die al in Nederland gespot door AutoWeek-lezer Lou Kamm, zij het nog met een flinke laag camouflagemateriaal eroverheen. Renaults tegenhanger van de Nissan Qashqai geeft nu wat meer geheimen prijs. Hij gaat Austral heten.

De naam Austral is, zoals je wellicht al dacht, een knipoog naar Australië: “Austral roept de levendigheid en warmte op van het zuidelijke afrond. De naam nodigt uit om te ontdekken, wat ideaal is voor een SUV. Het woord is gevormd op basis van een hamonieuze balans van klanken die wereldwijd gemakkelijk zijn uit te spreken en waarmee het ook internationale allure krijgt", aldus Renault's hoofd modelnamenstrategie, Sylvia Dos Santor.

We krijgen al meer te horen dan alleen de naam van de nieuwkomer. Zo meldt Renault dat de auto 4,51 meter lang is. Dat is grofweg 2 centimeter langer dan de Kadjar. Op een zevenzitsconfiguratie hoeven we niet te rekenen: de Austral is altijd een vijfzitter. Reken voor het uiterlijk op de nodige overeenkomsten met de kleine broer van de Austral, de Mégane E-Tech Electric. Op een volledig elektrische Austral hoeven we logischerwijs niet te rekenen. Daarvoor stoomt Renault een zustermodel klaar op de basis van de Mégane E-Tech Electric. De Renault Austral deelt zijn basis met de Nissan Qashqai.

In het voorjaar van 2022 trekt Renault het doek van de Austral.

PRIVATE LEASE Renault Austral

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.