Renault Zoe met grote actieradius op komst

Zoe krijgt lange adem

Renault Zoe met grote actieradius op komst
De alliantie Renault-Nissan heeft de elektrische auto hoog in het vaandel staan. Van de Renault Zoe zal wellicht een versie met grote actieradius verschijnen.

In 2015 presenteerde Renault een opgewaardeerde versie van de compacte, volledig elektrische Zoe. De Franse EV kreeg de beschikking over een nieuwe R240-elektromotor, een unit die op meerdere punten de destijds bekende R210-unit voorbijstreefde. De actieradius werd vergroot van 210 kilometer tot 240 kilometer volgens de NEDC-cyclus. Volgens Renault komt dat in de praktijk overeen met een reikwijdte van zo'n 170 kilometer. De Q210-unit bleef overigens beschikbaar, dit omdat de bijbehorende accu's van deze elektromotor in tegenstelling tot die van de R240 kunnen snelladen.

Omdat een beperkte actieradius voor veel consumenten het grootste argument is om geen EV aan te schaffen, komt Renault waarschijnlijk met een 'long range' Zoe, een versie met een actieradius van naar verluidt 350 kilometer. Dat heeft AutoWeek uit betrouwbare bron vernomen. In de praktijk zal de compacte Renault daarmee 260 tot 300 kilometer ver kunnen komen. De importeur geeft zelf aan nog van niets te weten, dus we wachten af.

PRIVATE LEASE Renault Zoe

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.