Regio wil inhaalverbod vrachtwagens op A15

Vrachtauto's in file (foto ANP)
De Regio Rivierenland wil dat er een inhaalverbod voor vrachtwagens komt op de snelweg A15 (Rotterdam - Nijmegen). Ook moet er een filedetectiesysteem worden aangelegd. Vorig jaar waren er opmerkelijk veel ernstige ongelukken op de A15, waarbij telkens vrachtverkeer was betrokken.

Het grote aantal ongelukken was voor de ANWB aanleiding om weggebruikers te vragen naar hun oordeel over het verkeer op de A15. Op die oproep werd massaal gereageerd. De meeste bestuurders vinden de weg erg onoverzichtelijk door de grote aantallen vrachtwagens. Ook stroopt het verkeer te veel op, waardoor onverwachte files ontstaan die tot aanrijdingen leiden.

Minister Schultz van Infrastructuur beloofde in november dat ze nog voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart zou komen met concrete voorstellen om de A15 veiliger te maken. De regio vraagt haar maandag in een brief hoe het met die plannen staat. Met name tussen de knooppunten Deil en Valburg zijn investeringen dringend nodig, vindt het samenwerkingsverband van tien gemeenten.

De A15 is de drukstbereden route tussen de Rotterdamse havens en het Oost-Europese achterland. De weg wordt bij knooppunt Deil ook nog eens gekruist door de eveneens zeer drukke A2 van Den Bosch naar Utrecht.

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.