Red Bull RB19 gepresenteerd: nieuwe F1-auto Verstappen

Op naar de derde titel?

Red Bull RB19

Red Bull heeft in New York het doek getrokken van de RB19, de Formule 1-auto van het team voor het seizoen van 2023. Het is een behoorlijk bekend ogende auto. Het grootste nieuws is de bevestiging dat Ford met Red Bull in zee gaat per 2026.

In New York presenteert Red Bull Racing de Formule 1-auto waarmee het dit jaar weer de coureurs- en constructeurstitel hoopt binnen te slepen. De Red Bull RB19 is een doorontwikkeling van de titelwinnende RB18 van vorig jaar, reken maar dat de nu getoonde RB19 nog slechts een showmodel is met de vorige auto als basis. Pas bij de wintertest in Bahrein, later deze maand, gaan we duidelijker zien wat er nieuw is. Het gaat nu vooral om de kleurstelling en de sponsoring.

Hoewel er, zoals ieder jaar, geruchten gingen dat Red Bull nu voor het eerst in jaren voor een radicaal andere kleurstelling zou gaan, komt het ook deze keer niet zover. Red Bull gaat 2023 in met het bekende matte donkerblauw, vergezeld door wat zwart en de Red Bull-kleuren rood en geel.

Het grootste nieuws bij deze presentatie is niet te vinden op de RB19, maar verder in de toekomst. Ford maakte immers net voor de presentatie van de RB19 bekend dat het in 2026 terugkeert in de Formule 1 en dat wordt al enige tijd aan het team van Red Bull gelinkt. Nu is het hoge woord eruit. De komende jaren gaat Red Bull nog door met de door Honda ontwikkelde V6, maar met de intrede van de nieuwe reglementen in 2026 gaat Red Bull met Ford in zee. Dat betekent niet dat Ford de aandrijflijn bouwt en Red Bull die in de auto hangt. Red Bull Powertrains, de speciale motorenfaciliteit die Red Bull in Milton Keynes opzet, gaat de V6 bouwen. Die worden dan als Ford gelabeld, al zal er mogelijk meer spelen. Technische ondersteuning en mogelijk de ontwikkeling van de elektrische componenten komt waarschijnlijk op het bordje van Ford te liggen. Red Bulls zusterteam AlphaTauri trekt binnenkort eveneens in New York het doek van zijn nieuwe F1-auto en dan wordt logischerwijs tevens de deal tussen Ford en dat team bevestigd.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.