Ram 1500 Revolution: elektrische pick-up in beeld

Populair segment verandert

RAM 1500 Revolution

Ook in het land waar benzine vroeger veelal in hoge snelheid door enorme verbrandingskamers werd gejaagd, krijgt de elektrische auto voet aan de grond. Dat betekent ook dat de grote pick-ups elektrische versies krijgen. Ram blikt middels een nieuwe teaserplaat vooruit op zijn elektrische 1500.

Ford heeft de F-150 Lightning, Chevrolet straks een elektrische Silverado en Ram werkt aan een volledig elektrisch alternatief voor zijn inzending in het in de Verenigde Staten zo populaire segment van de pick-ups. Die lijkt niet 1500 EV, maar Ram 1500 Revolution te gaan heten. Ram geeft nu een nieuwe teaserplaat van die elektrische pick-up vrij én maakt bekend wanneer de langverwachte elektrische 1500 wordt onthuld.

De Ram 1500 Revolution beleeft zijn publieksdebuut in januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het gaat overigens niet om een productiemodel, maar nog om een concept-car. Het is dus goed mogelijk dat de definitieve productieversie het 'Revolution'-deel van zijn naam verliest.

De productieversie van de elektrische Ram 1500 debuteert pas in 2024. Die krijgt niet alleen elektrische pick-ups van Ford en Chevrolet tegenover zich, maar ook van merken als Tesla en Rivian.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.