R-klasse met nieuwe snoet

R-klasse met nieuwe snoet
R-klasse met nieuwe snoetR-klasse met nieuwe snoetR-klasse met nieuwe snoetR-klasse met nieuwe snoetR-klasse met nieuwe snoetR-klasse met nieuwe snoet
De R-klasse heeft Mercedes-Benz nog niet het beoogde succes gebracht. Dit jaar kreeg de R al een hele lichte opfrisbeurt, eind volgend jaar is het tijd voor een ingrijpende facelift.
We zien op de spionagefoto's dat Mercedes vooral het front van de R-klasse onder handen neemt, waarschijnlijk toch wel het meest controversiële gedeelte van het huidige model. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Zuid-Duitse fabrikant voor een front kiest dat meer in lijn is met de E-klasse, die eveneens voor 2009 op de rol staat. Aan de achterkant houdt Mercedes-Benz de ingrepen beperkt tot een nieuwe bumper en iets gewijzigde achterlichtunits.
Op technisch gebied profiteert van de vernieuwde R-klasse ook van de motorentechniek van de hagelnieuwe E-klasse, die al in mei op de markt komt. De gefacelifte R komt aan het einde van 2009. Het motorenpalet bestaat uit flink wat benzinemotoren en diesels. De AMG-versie is bij de laatste facelift geschrapt en keert niet meer terug.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.