PSA Group presenteert elektro-toekomst

Vier EV's en zeven plug-ins op komst

PSA Group presenteert elektro-toekomst
PSA Group heeft een licht geschenen op wat het in de toekomst gaat bieden. Hybride- en elektrotechniek gaat een grote rol spelen bij het Franse concern.

PSA Group is van mening dat het zijn aanbod aan plug-inhybriden en elektrische modellen best uitbreiden kan. Vanaf 2019 zouden we dankzij de komst van twee nieuwe platforms uit een breder aanbod Peugeots en Citroën moeten kunnen kiezen.

Zo heeft PSA samen met zijn Chinese partner Dongfeng Motors het nieuwe CMP-platform ontwikkeld, een basis die bedoeld is voor compacte hatchbacks, sedans en compacte SUV's. De basis kent ook een variant voor volledig elektrische modellen: het e-CMP-platform. Ook dit platform zal zowel door PSA Group als door Dongfeng gebruikt gaan worden. Het concern zegt onder andere ruimte te hebben voor "[...] een nieuwe generatie ruime MPV's met een bereik van 450 kilometer." Liefst vier elektrische modellen zitten in het vat, waarvan we de eerste in 2019 op de markt kunnen verwachten.

Daarnaast belicht PSA Group de toekomst van het EMP2-platform, een basis die al gebruikt wordt door de Citroën C4 Picasso en de Peugeot 308. In 2019 zouden we namelijk eveneens diverse plug-inhybrides kunnen verwachten. PSA spreekt over de komst van vierwielaangedreven SUV's en cross-overs met een plug-inhybride (bestaande uit een benzinemotor en een of meerdere elektromotoren) aandrijflijn. De modellen moeten minimaal 60 kilometer volledig elektrisch kunnen rijden. Tussen 2019 en 2021 zullen liefst zeven plug-inhybrides gelanceerd worden.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.