Prijzen Toyota Supra met handbak

Zelf aan de bak

Toyota GR Supra
Toyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR Supra

Met de GR Supra heeft Toyota de vraag naar een sportieve coupé beantwoord. Tot op heden was de Toyota GR Supra er alleen met een automatische transmissie, maar vanaf nu is de coupé er ook met een handgeschakelde zesbak. AutoWeek heeft de eerste prijzen van de GR Supra met handbak boven water gekregen.

Toyota en BMW hebben de basis van achtereenvolgens de GR Supra en de Z4 samen ontwikkeld, waarna de twee merken elk een eigen kant op zijn gegaan. De Toyota GR Supra is te krijgen met een 258 pk sterke 2.0-viercilinder en met een 340 pk sterke 3.0-zes-in-lijn. Die motoren zijn allebei afkomstig van BMW en waren tot op heden altijd aan een achttraps automaat geknoopt. Tot op heden, inderdaad. De Toyota GR Supra met zescilinder is er nu in Nederland ook met een handgeschakelde zesbak. Daarmee heeft de sportieve Toyota een streepje voor op de BMW Z4.

Hoewel de BMW Z4 met 2.0 in andere markten dan de Nederlandse zowel met automaat als met handbak is te krijgen, levert BMW de roadster hier alleen met automaat. Toyota geeft de GR Supra dus wél een handgeschakelde bak, al verbindt de fabrikant die dus met de zescilinder in plaats van met de vierpitter. Voordat Toyota er zelf ruchtbaarheid aan geeft, kan AutoWeek je al de prijzen van de Toyota GR Supra met handbak vertellen.

Toyota GR Supra

Toyota GR Supra met handbak

Vooralsnog komt de Toyota GR Supra met handbak alleen beschikbaar als Legend Premium en als Legend Premium Special Edition. Die eerste heeft een fiscale waarde van €93.795, die van de Legend Special Edition ligt op €95.795. Tellen we daar de kosten rijklaar maken bij op, die bij de reeds bestaande versies van de GR Supra €1.200 bedragen, dan komen we voor de Toyota GR Supra 3.0 Legend Premium met handbak op een vanafprijs van €94.995. Voor de GR Supra 3.0 Legend Premium Special Edition tik je volgens dezelfde optelsom €96.995 af.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (93) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.