Toyota GR Supra nu ook met handbak

Streepje voor op BMW

Toyota GR Supra
Toyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR SupraToyota GR Supra

Toyota voert een modeljaarupdate door op de GR Supra die diverse kleine verbeteringen voor de coupé behelst. Naast klein nieuws brengt Toyota ook een veel grotere noviteit naar zijn levensgenieter. De GR Supra was er tot op heden namelijk alleen met automaat, maar krijgt nu ook een handgeschakelde zesbak.

De Toyota GR Supra biedt op motorenvlak twee keuzes. Er is een 258 pk geblazen 2.0 viercilinder en een 3.0 met 340 pk, een smeuiige zes-in-lijn. In alle gevallen waren die krachtbronnen gekoppeld aan een achttraps automaat. Toyota windt er geen doekjes om en zegt dat geregeld de vraag kreeg of de GR Supra ook met een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar zou worden. Die vraag kan het merk nu volmondig met 'ja' beantwoorden.

Toyota GR Supra

Toyota GR Supra

Met de beschikbaarheid van de handgeschakelde zesbak is iets opvallends aan de hand. Alleen de 3.0 zes-in-lijn is met de handbak te combineren, de 2.0 moet het altijd met automaat doen. Het technische broertje van de GR Supra, de BMW Z4, is in Nederland niet maar in andere markten eveneens met een handbak verkrijgbaar. BMW levert die handgeschakelde zesbak echter alleen in de Z4 met viercilinder. De normaliter onder de automaatpook gehuisveste knoppen voor in- en uitschakeling van het start-/stopsysteem verhuizen in de handgeschakelde GR Supra een stapje opzij en zitten links van de pook.

Toyota GR Supra

Toyota GR Supra

Ook is er nieuws voor alle uitvoeringen van de GR Supra. Zo heeft Toyota de ophanging fijngeslepen en is ook de stuurbekrachtiging onder de loep genomen. Toyota zegt verder de remmerij van de Supra te hebben herzien. Van de jongste variant met handbak is de tractiecontrole uiteraard afgestemd op een goede samenwerking met de nieuwe transmissie. De Toyota GR Supra krijgt een Hairpin+ -stand waarin de coupé meer verschil in wielslip tussen de wielen toelaat en ook de Track-modus is aangepast.

Toyota introduceert elders in Europa een nieuwe Lightweight-uitvoering. De GR Supra Lightweight is een handgeschakelde versie die in totaal 38,8 kilo lichter is dan de conventionele met automaat. De Lightweight staat op speciaal 19-inch lichtmetaal dat een gewichtsreductie van 21,8 kilo oplevert. Verder wordt er nog eens 16,5 kilo geschrapt door onder meer het audiosysteem, de elektrische stoelverstelling en de lederen bekleding weg te laten. Toyota stelt verder nieuwe lak- en interieurkleuren voor de GR Supra beschikbaar.

Goed nieuws: de GR Supra met handbak komt ook naar Nederland en wel in de tweede helft van dit jaar. Prijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum