Prijzen Audi A8 bekend

Vlaggenschip debuteert met nieuwe noemers

Audi A8 2017 d5
Audi heeft de nieuwste generatie van zijn topmodel van prijsstickers voorzien. De A8 is de eerste auto van het merk waarop de nieuwe motorenaanduidingen van toepassing zijn.

Het regent prijzen vandaag. Eerder werd bekend wat de nieuwe Nissan Leaf en de Hyundai Kona moeten gaan kosten en nu is het Audi dat de nieuwe A8 op de prijslijst zet. Onlangs maakte Audi bekend dat het nieuwe gestaffelde aanduidingen gaat gebruiken voor de motorenversies. De A8 is de eerste model waarop de nieuwe aanduidingen wordengeplakt.

Audi levert de nieuwe A8 in eerste instantie alleen als A8 50 TDI en 55 TFSI in zowel korte als lange (L) smaken. Deze 50 TDI is een 286 pk sterke 3.0 zescilinderdiesel, die voorheen simpelweg 3.0 TDI werd genoemd. Zijn vanafprijs is vastgesteld op € 105.185. De A8 L kost met die diesel in het vooronder € 108.385. Liever een benzinemotor? Ook dan valt er vooralsnog niet veel te kiezen. Audi zet de 55 TFSI in de orderboeken vanaf € 107.385, de A8 L kost met die benzinemotor € 110.585. De 55 TFSI is in dit geval een 340 pk sterke krachtbron die met oude naam 3.0 TFSI net even bekender in de oren klinkt. Bestellen kan per direct.

Wie in de motoren hierboven zijn favoriet niet heeft gevonden, moet tot volgend jaar wachten. Dan verschijnen nieuwe motoren op de bestellijst. Eerder liet Audi weten dat er ook een 435 pk sterke 4.0 TDI, een 460 pk sterke 4.0 TFSI, een 450 pk sterke e-tron (plug-in) én een 609 pk sterke 6.0 W12 op de internationale motorenlijst verschijnen. Hoe die varianten zullen worden aangeduid en wat ze moeten kosten, is momenteel nog niet bekend. Daarover later meer. Andere modellen van Audi krijgen de aangepaste aanduiding vanaf modeljaar 2019 op hun achtersteven geplakt

Video

PRIVATE LEASE Audi A8

Lezersreacties (78) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.