Prijs elektrische BMW iX3 bekend

Elektrisch in twee smaken

BMW iX3
BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3

De aanloop naar de marktintroductie van de volledig elektrische BMW iX3 is een lange geweest, maar komt nu toch echt langzaam maar zeker tot een eind. BMW heeft de prijzen van de elektrische versie van de X3 vrijgegeven. Dít kost de BMW iX3.

  • Vanafprijs elektrische BMW iX3: € 67.500
  • Twee uitvoeringen beschikbaar: Executive en High Executive
  • 286 pk sterke aandrijflijn
  • Actieradius: 459 kilometer

Elektrische auto's nemen in populariteit toe. Dat heeft niet alleen te maken met de fiscale voordelen die EV's bieden, maar natuurlijk ook met het steeds groter wordende aanbod aan elektrische modellen. BMW voegt nu de iX3 aan zijn leveringsgamma toe, de volledig elektrische versie die een eigen modelnaam krijgt en waarvan nu de Nederlandse prijzen bekend zijn.

De vanafprijs van de elektrische BMW iX3 bedraagt € 67.500. Die geldt voor de iX3 Executive. De enige andere uitvoering waarin BMW de iX3 levert heet High Executive en zit logischerwijs ruimer in zijn spullen. De prijs van de High Executive ligt op € 73.500.

Techniek

Welke uitvoering je kiest heeft geen invloed op het technische aspect van de iX3. In alle gevallen heeft de elektrische SUV een 286 pk en 400 Nm sterke elektromotor op de achteras. Inderdaad, de BMW iX3 is altijd achterwielaangedreven. Met die elektrische aandrijflijn sprint hij in 6,8 seconden naar de 100 km/h. Ter vergelijking: de BMW X3 xDrive30i, die uitgerust is met een 252 pk en 350 Nm sterke elektromotor, klaart dat klusje in 6,4 seconden. De topsnelheid van de iX3 bedraagt 180 km/h.

BMW iX3

BMW iX3

Actieradius

Die sprintcijfers zijn natuurlijk prima, maar interessanter is de elektrische actieradius. De iX3 heeft een 80 kWh accupakket in zijn bodem waarvan 74 kWh daadwerkelijk bruikbaar is. Daarmee moet de iX3 volgens de WLTP-cyclus een elektrische actieradius van 459 kilometer kunnen halen. Een prima range.

Het accupakket is met een laadvermogen van maximaal 150 kW op te laden. Volgens BMW is het pakket in 34 minuten van 0 tot 80 procent capaciteit oplaadbaar. Als bestuurder heb je zelf invloed op de manier waarop de iX3 energie terugwint. In rijmodus B accelereer én rem je met slechts één pedaal. In rijmodus D is ook de mate waarin de auto bij het loslaten van het gaspedaal energie recupereert instelbaar.

BMW iX3

BMW iX3

Standaarduitrusting BMW iX3

Dan de prangende vraag: wat krijg je voor je munten? De BMW iX3 heeft als Executive standaard onder meer 19-inch lichtmetaal, een adaptief onderstel, een panoramadak, stoffen/kunstlederen bekleding, elektrisch verstelbare én verwarmbare vormstoelen en over drie zones gescheiden klimaatregeling. Led-koplampen zijn net als een uitgebreid digitaal instrumentarium bij de standaarduitrusting inbegrepen. De High Executive-uitvoering voegt daar onder meer kunstmatige rijgeluiden aan toe.

BMW iX3

De elektrische BMW iX3 is per direct te bestellen.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.