Porsche Cayman krijgt Franse flair

Porsche Delavilla R1 Club Sport
Franse auto's zouden een zekere mate van Franse flair moeten bevatten. De heren van Delavilla hebben de Duitse Cayman wat Bourgondische levenslust gegeven. Maar of dat gelukt is...

De Franse tuner presenteerde een aantal jaar geleden al de R1, een Cayman die een bijna twintig centimeter bredere bilpartij kreeg aangemeten en ook een uitgeklopte voorzijde ontving.

Met deze R1 Club Sport, eveneens gebaseerd op de vorige generatie van Posches kleinste, bewijzen de techneuten dat het nog wel een tandje extremer kon. Achterop vinden we ditmaal een aardige taartschep en her en der worden wat zwarte accenten geplakt. Zo is de voorklep zwart gewrapt en ook de achterspoiler ontkomt niet aan de duistere tint. Onder de kap houdt een tot 3,8 liter opgeboorde zescilinder boxermotor zich schuil, die er in de Club Sport 400 pk uit perst.

Vanbinnen onderscheidt de Club Sport zich van de reguliere R1 met koolstofvezel kuipstoeltjes, een rolkooi, zespuntsgordels, een speciaal stuur en aluminium pedalen. De Fransen vragen 24.000 euro voor het ombouwpakketje.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.