Porsche brengt de jaren 90 terug

'Nieuwe' kleuren

Porsche
PorschePorschePorschePorschePorschePorsche

Soms heeft iets gewoon even wat tijd nodig om (weer) leuk te worden. Hoewel allerlei zaken uit de jaren 80 weer helemaal hip zijn, schakelt Porsche alvast door naar de jaren 90 met enkele bekende en zeer opvallende kleuren.

De heren en dames van Porsche zijn niet te beroerd om met een klant om tafel te gaan en wat persoonlijke wensen voor een auto door te nemen. Zo is er - net al bij veel andere luxe- en sportieve merken - bijvoorbeeld een enorme waaier aan lakkleuren om uit te kiezen en kun je ook zelf kleuren laten samenstellen. Dit 'Paint To Sample' geheten stukje personalisatie wordt nu uitgebreid door Porsche.

Bij de 911 en 718 kun je kiezen uit ruim honderd lakkleuren, bij de Panamera 65 en bij de Macan en Cayenne meer dan vijftig. Daar komen nu ook maritimblauw, sternrubin en mintgroen bij. Drie kleuren die Porsche in het verleden aan heeft geboden op de 911 964 en de 968. De drie kleuren trof je (al dan niet bij elkaar) bijvoorbeeld behalve op auto's ook vaak op sportkleding uit de jaren 90. Veel mensen zullen ongetwijfeld niet rouwig geweest zijn dat de kleuren uit de gratie raakten, maar nu zijn ze dus helemaal terug.

Je moet er wel wat voor over hebben om je nieuwe Porsche in één van deze of andere bijzondere kleuren te laten spuiten. Bij de 911 en 718 kost het minimaal €9.299 en zelfs €10.430 als het een GT, Turbo of Turbo S is. Het wordt nog een hele klap duurder als je echt een hele specifieke kleur wil die niet in de waaier zit en die Porsche speciaal voor jou moet gaan mengen. Dan ben je rond de €20.000 kwijt.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.