Plug-in hybride BMW X1 ontvangt prijskaartje

Instappen vanaf...

BMW X1 eDrive 25e

Eind september trok BMW het digitale doek van de X1 met een plug-in hybride aandrijflijn. Nu is ook bekend welk bedrag je minstens voor die X1 xDrive25e moet aftikken.

Wie vanaf maart een bezoek brengt aan de lokale BMW-dealer loopt daar waarschijnlijk de nieuwe plug-in hybride versie van de X1 tegen het lijf. De Nederlandse importeur heeft zojuist de vanafprijs van die gestekkerde X1 vrijgegeven. Wie de plug-in hybride X1 xDrive25e wenst, moet € 50.027 naar BMW overmaken.

De vierwielaangedreven X1 xDrive25e beschikt over BMW's bekende 1.5, een in dit geval 125 pk sterke driecilinder benzinemotor die samenwerkt met een circa 95 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen ligt op 220 pk en het koppel bedraagt 385 Nm. Daarmee sprint de cross-over in 7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De topsnelheid ligt op 192 km/h. Wie in elektromodus rondgaat, moet de 135 km/h niet overschrijden.

Interessanter is wellicht waartoe de stekker-X1 op elektrisch gebied in staat is. BMW geeft de X1 xDrive25e een 9,7 kWh groot accupakket, goed voor een WLTP-actieradius van 50 kilometer. De elektromotor stuurt zijn vermogen naar de achteras.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum