Plug-in hybride Audi Q8 krijgt meer vermogen

Tot 530 stekker-pk's

Audi Q8 TFSIe ABT
Audi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABTAudi Q8 TFSIe ABT

De plug-in hybride types van de Audi Q8 krijgen een krachtkuur. De extra pk's waarmee de plug-ins worden geïnjecteerd zijn - hoe kan het ook anders - afkomstig van de Duitse tuner Abt.

Audi levert twee plug-in hybride versies van de Q8 waarvan de 60 TFSI e de sterkste is. Zowel de 462 pk sterke Q8 60 TFSI e als de mildere 381 pk sterke Q8 55 TFSI e wordt door de Duitse tuner Abt opgepompt tot achtereenvolgens 490 en maar liefst 530 pk.

De aandrijflijn van de Q8 60 TFSI e bestaat normaliter uit een 340 pk en 450 Nm sterke 3.0 TFSI V6, een benzinemotor waarvan Abt het vermogen onder meer dankzij een herschreven motormanagementsysteem weet op te krikken tot 408 pk en 500 Nm. Hoewel die zescilinder er dus 68 pk bij krijgt, raakt Abt de elektromotor niet aan. Dezelfde vermogensupgrade van 68 pk is beschikbaar voor de zescilinder van de Q8 55 TFSI e. In de Q8 55 TFSI e is die benzinemotor in principe goed voor 340 pk. Het verschil tussen de twee plug-ins zit hem puur in het vermogen van de elektromotor.

Abt zou Abt niet zijn als het de Q8 ook niet zou volhangen met uiterlijke extraatjes. De Q8's TFSI e zijn leverbaar met 23-inch lichtmetaal en desgewenst voorzien van extra spoilers, lipjes en randjes.

PRIVATE LEASE Audi Q8

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.