Peugeot monteert elektrische tweewieler in 3008

Step of fiets als hulpmiddel voor stadscentra

Peugeot e-Kick
Peugeot e-KickPeugeot e-KickPeugeot e-KickPeugeot e-KickPeugeot e-KickHonda Turbo Scooter
De gloednieuwe Peugeot 3008 is vandaag al uitgebreid besproken op deze site, maar één aspect bleef daarbij onderbelicht: de elektrische tweewieler die Peugeot desgevraagd in de kofferbak monteert. Maak kennis met de 'e-Kick' en 'e-Bike'.

In de jaren '80 was het Honda die het concept van de tweewieler in de kofferbak voor het eerst in de praktijk bracht. De City kreeg een apart vormgegeven scootertje in z'n kofferbak (foto 7) waarmee gebieden die zelfs voor dit stadsautootje onbereikbaar waren ineens wél ontdekt konden worden.

Erg succesvol is deze oplossing nooit geworden, maar na Ford ziet Peugeot er nu toch weer heil in. De nieuwe 3008 wordt tegen bijbetaling van zo'n 1.200 euro (exacte prijzen zijn nog niet bekend) voorzien van de e-Kick, een elektrische step. Ook een elektrische fiets, de e-Bike, behoort tot de mogelijkheden, maar prijzen en foto's daarvan hebben we nog niet gezien. De e-Kick heeft een actieradius van zo'n 10 km, z'n top is 25 km/h en hij weegt 8,5 kg.

De e-Kick kan middels een 12v-aansluiting achterin de nieuwe cross-over worden opgeladen en wordt op z'n plaats gehouden door klittenband. Het ding hoeft dan ook niet voorbehouden te blijven aan Peugeots jongste, maar kan feitelijk in iedere auto met een stroomvoorziening in de kofferbak worden gemonteerd.

PRIVATE LEASE Peugeot 3008

Peugeot
Peugeot 3008 Active Pack Business 1.2 PureTech 130 (5D/6H)
€ 707
 
Alphabet
Peugeot 3008 Allure Pack Business HYbrid 225 (5D/8A)
€ 759
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.