Peugeot 308 SW meest gewilde exportauto

Golf naar tweede plek

Peugeot 308 SW

Nederlandse occasions zijn nog altijd erg in trek bij buitenlandse kopers. Het lijstje met populairste exportauto’s wordt meestal gedomineerd door Duitse modellen, maar nu moet de Volkswagen Golf zijn eerste plek afstaan aan de Peugeot 308.

Meer specifiek gaat het om de Peugeot 308 SW, meldt VWE via auto-opkoper Fairkocht. Dat de 308 zo populair is, is op zichzelf geen grote verrassing. De auto kwam als zuinige 1.6 BlueHDi in 2014 én 2015 in aanmerking voor 14 procent bijtelling. Dat maakte de Franse stationwagon, die ook nog gewoon heel praktisch en breed inzetbaar is, tot de onbetwiste lieveling van de zakelijke rijder en zorgde ervoor dat de 308 in 2015 zelfs op de eerste plek eindigde in de verkoopranglijsten.

Inmiddels zijn diesels in Nederland echter een stuk minder interessant, zeker als occasion. Tel daarbij op dat het bijtellingsvoordeel voor 308’s uit de genoemde periode inmiddels verstreken is en je weet dat het aanbod diesel-308’s in Nederland momenteel veel groter is dan de vraag. Exporteurs staan dan ook te springen om de doorgaans goed onderhouden auto’s op te kopen.

De immer populaire Volkswagen Golf daalt daarmee naar de tweede plek op het exportlijstje van Fairkocht, gevolgd door zijn grote broer Volkswagen Passat. Ook in de rest van de top 10 vinden we veel ex-leasetoppers. Zo komen de Volvo V40, Skoda Octavia Combi, Ford Focus Wagon en Renault Mégane Estate erin voor, ook modellen die als diesel zeer populair waren vanwege het bijtellingsvoordeel. De complete lijst ziet er zo uit:

1.Peugeot 308 SW
2.Volkswagen Golf
3.Volkswagen Passat Variant
4.Volvo V40
5.Volkswagen Transporter
6.Volkswagen Polo
7.Skoda Octavia Combi
8.Mercedes-Benz Sprinter
9.Ford Focus Wagon
10.Renault Mégane Estate

De lijst is opgesteld door Fairkocht, dat als dochter van VWE toegang heeft tot een enorme bak autogerelateerde gegevens. Fairkocht is een nieuwe autoverkoopservice die benadrukt dat eigenaren van de bovenstaande modellen hun auto snel en zonder gedoe kwijt kunnen via dat platform. Uiteraard blijft dat niet beperkt tot deze top 10, maar is dat ook mogelijk voor andere modellen.

Buiten het gemak dat bij zo’n auto-aankoopservice hoort, zegt Fairkocht ook transparant te zijn. De VWE-dochter fungeert namelijk als tussenpersoon en laat de te verkopen auto beoordelen door een onafhankelijke ‘inspectiecoach’. De verkoper komt nooit in contact met de uiteindelijke koper, maar handelt alles via Fairkocht af. “Bovendien zijn de kosten bij ons meteen duidelijk en worden alle drempels om je auto gemakkelijker en eerlijker te verkopen door Fairkocht weggenomen”, meldt Akiner van Schaik van Fairkocht. “Je hoeft de onderhandelingen niet zelf te doen en je hoeft je auto zelfs niet ergens af te leveren.” Meer informatie over het op deze manier verkopen van je auto vind je hier.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum