Peugeot 2008 wordt vernieuwd: nieuwe looks, nieuw elektrohart

Tot zo'n 400 kilometer elektrisch

Spyshots Peugeot 2008 facelift
Spyshots Peugeot 2008 faceliftSpyshots Peugeot 2008 faceliftSpyshots Peugeot 2008 faceliftSpyshots Peugeot 2008 faceliftSpyshots Peugeot 2008 faceliftSpyshots Peugeot 2008 facelift

De Peugeot 2008 is over enkele maanden alweer vier jaar oud en dat betekent natuurlijk dat Peugeot achter de schermen al een gefacelifte variant heeft klaarstaan. Die opgefriste Peugeot 2008 is op een nieuwe set foto's vanuit alle hoeken te zien. Reken naast op uiterlijke aanpassingen vooral op grotere technische wijzigingen.

Het is niet de eerste keer dat we je foto's van een gecamoufleerd testexemplaar van de vernieuwde Peugeot 2008 kunnen laten zien. Het eerder gekiekte exemplaar had echter een ongewijzigd front. Slechts de achterzijde van de compacte cross-over in de plakkers. Het prototype dat op deze foto's is te zien, heeft wél een vernieuwde voorzijde. De Peugeot 2008 - gezien de halogeenlampen en stalen wielen een laag gepositioneerde uitvoering - krijgt onder meer een nieuwe grille. Het gaaswerk zoals dit testmodel dat heeft, kennen we namelijk nog niet van de 2008.

Spyshots Peugeot 2008 facelift

De slagtanden blijven, maar de grille wordt anders ingevuld.

Interessanter is wat Peugeot op technisch vlak voor de 2008 in petto heeft. Zo worden de huidige 1.2 PureTech-machines vervangen door 100 pk en 130 pk sterke exemplaren met een 48V mild-hybride systeem. Daarnaast profiteert ook de elektrische e-2008 van motorisch nieuws. Die krijgt de nieuwe en vooral efficiëntere 156 pk sterke elektromotor die het huidige exemplaar van 136 pk vervangt. Ook hangt Peugeot straks een nieuw accupakket in de elektrische cross-over. Deze elektrische aandrijflijn moet de Peugeot e-2008 een bereik van zo'n 400 kilometer opleveren. De Peugeot e-208 heeft deze aandrijflijn als GT al. Ook vind je hem al in de Opel Mokka Electric, DS 3 E-Tense en Jeep Avenger. Ook krijgen de elektrische Opel Astra Electric en Peugeot e-308 deze combinatie van elektromotor en accu.

PRIVATE LEASE Peugeot 2008

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum