Orderboeken Volkswagen ID volgende week open

Middelste range komt 420 km ver

Volkswagen ID.
Volkswagen ID. Volkswagen I.D.Volkswagen I.D. Neo spyshotsVolkswagen I.D. Neo spyshotsVolkswagen I.D. Neo spyshotsVolkswagen I.D. Neo spyshots

2019 gaat voor Volkswagen de boeken in als een belangrijk jaar. Naast de langverwachte nieuwe Golf wordt ook de eerste geheel elektrische ID de wereld in geslingerd. Nu blijkt dat de Nederlandse orderboeken voor die laatstgenoemde volgende week open gaan. Ook de eerste (officiële) actieradius worden gecommuniceerd.

De Nederlandse importeur heeft op de website de inschrijving voor de nieuwe ID aangekondigd. Op de pagina zien we een grote klok die aftelt naar het grote moment dat iedereen zijn interesse in de volledig elektrische Volkswagen kan vastleggen. Ook een actieve AutoWeek-lezer, die liever niet bij naam wil worden genoemd, is geïnteresseerd in de ID en weet ons, na wat navraag bij zijn dealer te hebben gedaan, meer over de inschrijving te vertellen. Zijn dealer bevestigde dat vanaf woensdag 8 mei een reservering kan worden geplaatst. Dat kan zowel in de lokale showroom als via de algemene website. Wat deze dealer echter verklapt, is dat aan klanten een aanbetaling van € 1.000 wordt gevraagd om de reservering rond te maken.

Ook over de auto laat de dealer tussen neus en lippen door meer weten. De klanten plaatsen een reservering voor een 'speciale eerste editie' van de ID die is gebaseerd op de middelste uitvoering wat betreft rijbereik. Daar komt nog iets nieuws aan het licht via een officieel Volkswagen-kanaal. De dealer spreekt namelijk over een actieradius van 420 kilometer volgens de WLTP-meting. Aan het einde van dit jaar start Volkswagen volgens zijn eigen planning met de productie van de ID. De levering van de eerste aanbetaalde ID’s volgt in het derde kwartaal van 2020. De mensen die geen pre-order doen, moeten logischerwijs nog langer wachten. Volkswagen trekt tijdens de aankomende IAA in Frankfurt het doek van de ID. 

Volgende week woensdag verwachten we nog meer (officiële) informatie te krijgen van Volkswagen over de ID. Nog even geduld dus.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (97) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.