'Opvolger Mazda RX-8 in de maak'

Geruchtenmolen: Mazda werkt aan RX-9

Mazda RX-8
Mazda RX-8Mazda RX-7Mazda RX-7Mazda RX-7Mazda RX-7Mazda RX-7Mazda RX-7
De geruchtenmolen blaast geluiden rond over de komst van een Mazda met achterwielaandrijving. Het model zou RX-9 worden gedoopt en moet als opvolger dienen van de illustere RX-7 en RX-8.

Bovenstaande wordt gemeld door het over het algemeen welgeïnformeerde Australische Motoring, dat zich baseert op 'een bron dicht bij Mazda'. Volgens de informant zal de sportieve Mazda gebruik gaan maken van het platform van de Mazda 6, al zal de aandrijving verhuizen naar de achteras.

De sportieveling zou uiteindelijk in 2017 z'n gezicht laten zien - mogelijk in de vorm van een concept-car. Mazda zou dan de 50e verjaardag van de in 1967 verschenen Cosmo Sport vieren met het nieuwe model. Vorig jaar liet de CEO van Mazda nog weten dat er geen opvolger van de RX-8 komt. Blijkbaar zijn de plannen in de tussentijd bijgesteld.

Of Mazda de nieuwe RX zal voorzien van een wankelmotor, valt nog te bezien. We hebben vaakgeschreven over het voortbestaan van deze bijzondere motortechniek, maar sinds het verdwijnen van de RX-8 hebben we er nog niets concreets over vernomen. We wachten af.

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.