Afscheid nemen met de Mazda RX-8 Spirit R

Mazda RX-8 Spirit R
Zomer 2012, dat is de periode waarin definitief de laatste Mazda's RX-8 geproduceerd zullen worden. Om de sportieve Japanner te eren, brengt het merk nog één laatste, speciale uitvoering van de auto: de Spirit R, net zoals de laatste reeks van Mazda's RX-7.

Zowel de handgeschakelde RX-8 (Type RS) als de versie met een automatische zesbak (Type E) kunnen vanaf 24 november als Spirit R geleverd worden, zij het alleen in het thuisland van Mazda. Beiden worden uitgerust met onder andere een Spirit R-badge, rode remklauwen, een pianozwarte transmissietunnel en extra airbags als standaard. De handgeschakelde versie staat op 19-inch lichtmetaal, de automaat moet het doen met 18-inch wielen.

Daarnaast zetelt de zelf schakelende Spirit R-rijder in speciale Recaro-kuipstoelen, terwijl het interieur van een Spirit R met automaat is uitgevoerd in zwart leer met rode stiksels. De tweede variant kenmerkt zich ook door middel van een sportonderstel en grotere remmen. Over een eventuele opvolger van de RX-8 is nog weinig bekend, al heeft Mazda wel aangegeven nog steeds bezig te zijn met het doorontwikkelen van de rotatiemotor.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.