Opgehoogd: Fiat Argo Trekking

Avonturier voor de kleine portemonnee

Fiat Argo Trekking
Fiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo TrekkingFiat Argo Trekking

We blijven nog even in de feeststemming die buiten onze landsgrenzen heerst. Fiat heeft in Brazilië namelijk het doek getrokken van... de Argo Trekking.

Eind maart besteedden we al even aandacht aan de Argo Trekking, een toen net aangekondigde nieuwe variant van Fiats Zuid-Amerikaanse Argo. Met zijn nieuwe Trekking-kostuum is de compacte Argo opeens een dapper avonturiertje geworden.

De Argo gaat als een raket. In twee jaar verkocht Fiat al 100.000 exemplaren van de nog geen vier meter lange hatchback en over de eerste maanden van dit jaar loopt de verkoopteller al een ruime 20 procent voor op diezelfde periode vorig jaar. Dat succes probeert Fiat vast te houden door de Argo als Trekking te presenteren, een stoere versie met een cross-overachtige aankleding. Kunststof sierdelen rondom? Van de partij. Het blijft overigens niet alleen bij optische extraatjes. Zo staat hij namelijk een volle vier centimeter hoger op zijn pootjes. De bodemvrijheid komt daarmee op 21 centimeter te liggen. Onder de kap ligt in alle gevallen een 109 pk sterke 1,3-litermotor. Ledkoplampen, nieuw lichtmetaal, speciale Fiat-emblemen: Fiat gaat helemaal los. Helaas voor wie de portemonnee al heeft getrokken: de Argo Trekking komt net als de reguliere Argo niet naar Europa. De Argo Trekking neemt het straks op tegen de Ka+ Active, een auto die in Zuid-Amerika weer Ka Freestyle heet.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid (5D/6H)
€ 254
 
Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.