Open Peugeot RCZ op de planning

Peugeot RCZ
Peugeot komt binnenkort op de markt met deze RCZ om de Audi TT het leven zuur te maken. Om de Duitse concurrentie beter het hoofd te kunnen bieden, komt er ook een open versie van de sport-Peugeot.
Het Engelse Autocar weet te melden dat er wordt nagedacht over een open Peugeot RCZ. Dat wordt een volwaardige cabriolet of een targa, waarbij de kenmerkende bobbels in het dak behouden blijven. Peugeot denkt dat een open RCZ een andere markt bedient dat de 308 CC omdat wordt ingeschat dat tachtig procent van de RCZ-kopers mannelijk is. Ook vergadert Peugeot over een krachtiger versie van de nieuwe sportauto. Dat zou een 200 pk sterke diesel moeten worden die wordt gecombineerd met hybride-techniek. De RCZ, die op de planning staat voor het voorjaar van 2010, deelt slechts de koplampen en deurgrepen van de burger-308 waarvan hij is afgeleid. Verder is er een achterspoiler die twee standen kent. De eerste komt in positie als de auto 85 km/u rijdt en de tweede trap wordt geactiveerd bij 155 km/u. De dakbogen kunnen worden uitgevoerd in een aluminium- of champagnekleur of in zwart chroom.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.