Opel warmt op voor GT Concept

Nuchter Opel op sportieve toer

Opel GT Concept Teaser
We wachten stiekem al jaren op een nieuwe coupé van Opel. Met de Monza Concept werden we al eerder lekker gemaakt en vandaag doen de Duitsers het wederom. Ditmaal met een teaser voor de GT Concept!

Opel heeft een teaservideo losgelaten waarin we niemand minder dan Karl-Thomas Neumann - CEO van Opel - een kamer zien inlopen. Bij het openen van een deur zegt de topman dat we klaar moeten zijn om Opel 'met een frisse blik te gaan zien'.

De teaser wordt verder aangekleed met een GT-logo. Het er zeer sterk op dat Opel een nieuwe coupé aan het gamma wil toevoegen als imagomaker. De GT Concept moet verder een nieuwe designtaal voor het merk inluiden.

De oer-GT kennen we als een soort Corvette Stingray voor Jan Modaal. Tussen 1968 en 1973 was deze fraai gelijnde coupé in de prijslijsten te vinden. Tussen 2007 en 2010 werd de GT-naam afgestoft voor een Pontiac Solstice / Saturn Sky met Opel-emblemen.

De uiteindelijke concept-car zal tijdens de Autosalon van Genève debuteren. Deze Zwitserse beurs vindt plaats tussen 3 en 13 maart.

Video

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.