In het wild: Opel GT (1973)

'Armeluis Corvette'

In het wild: Opel GT (1973)
In het wild: Opel GT (1973)In het wild: Opel GT (1973)In het wild: Opel GT (1973)In het wild: Opel GT (1973)In het wild: Opel GT (1973)
Vandaag in In het Wild het betaalbare alternatief voor een Amerikaanse spierbundel. Mét Opel-emblemen! We hebben het natuurlijk over de Opel GT. We bedanken AutoWeek-lezer Herman Diertens hartelijk voor zijn inzending!

Begin dit jaar presenteerde Opel de GT Concept, een concept-car die knipoogt naar een studiemodel van Opel uit 1965. De GT Concept is doorspekt met hommages aan de Experimental GT uit 1965, die uiteindelijk zou opdrogen als de Opel GT!

Tussen 1968 en 1973 had Opel de GT in de showrooms staan, een kleine, relatief betaalbare op de Kadett B gebaseerde coupé met sportieve aspiraties én een gelikt uiterlijk waarvoor destijds geshopt moest worden in veel prijzigere segmenten. Zijn uitstraling leverde de GT de bijnaam 'armeluis Corvette' op. Hij was leverbaar met 1.100 of 1.900 cc grote krachtbron.

Dit exemplaar rolde in 1973 van de band en werd in Nederland nieuw verkocht. Sinds 1986 is hij al bij zijn huidige eigenaar, die er logischerwijs zeer tevreden mee is. Met zijn gele lak staat hij er nog meer dan puik mee.

In totaal rijden in Nederland nog aardig wat GT'jes rond. De teller staat op 748 stuks.

In AutoWeek 22, die woensdag 1 juni verschijnt, een uitgebreid verhaal over de GT Concept, inclusief onze eerste rij-impressie.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.