'Opel GT Concept niet in productie'

Sportcoupé niet levensvatbaar

'Opel GT Concept niet in productie'
Vorige week kreeg Opel de handen op elkaar toen het de GT Concept presenteerde. Wie hoop had op een productiemodel, moeten we vandaag teleurstellen.

Met de GT Concept liet Opel vorige week zien over een lang ongeziene hoeveelheid speelsheid te beschikken. Het studiemodel - duidelijk geïnspireerd op de GT uit de jaren zestig en zeventig - blijkt nu niet te gaan opdrogen als productiemodel.

Dat schrijft Automotive News op basis van uitlatingen van een zegsman van Opel. Het merk reageert op media die schrijven dat er omstreeks 2017 of 2018 een op de Astra gebaseerd productiemodel op de markt verschijnt. De GT Concept zou volgens de anonieme zegsman alleen bedoeld zijn om te laten zien "[...] welke innovaties ooit mogelijk in een Opel gaan terugkeren".

Volgens Opel is het segment waarin de GT zou moeten opereren - dat van de compacte sportcoupé - een krimpend deel van de markt. Het zou niet rendabel zijn de auto op de weg te brengen.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.