Opel Movano gemoderniseerd

Is dit de laatste?

Opel Movano 2020
Opel Movano 2020Opel Movano 2020Opel Movano 2020Opel Movano 2020Opel Movano 2020Opel Movano

Opel voert een facelift door op zijn grootste besteller: de Movano. Daarmee is het bedrijfswagenaanbod van Opel weer helemaal actueel. Opvallend is natuurlijk dat de Movano in feite nog gewoon een Renault Master is. Het is maar de vraag of Opel - nu het onder de vlag van Groupe PSA vaart - nog lang aan de Master-Movano vasthoudt.

Opel past de modelnaam Movano sinds 1998 toe op een bestelbus die zijn basis deelt met de Master van Renault. Tot 2010 was de besteller gebaseerd op de Master II en de auto die sinds dat jaar in de bedrijfswagenshowrooms van Opel staat, is net als de Nissan NV400 in feite een Master III. Die Master werd onlangs grondig gefacelift en nu is de Movano van Opel aan de beurt.

De bijpuntsessie heeft bij de Movano overigens minder grote cosmetische gevolgen dan bij de Master. Waar die laatste een opvallend 'stompe' neus met een volledig nieuwe grille, bumper en set koplampen kreeg, is het bij de Movano vooral de nieuwe grille die in het oog springt. De zilverkleurige strip die bovenaan de grille zat is ingewisseld voor een chroomstrip die een verlengstuk lijkt van de bliksemschicht in het Opel-logo. De strip, geplaatst tussen nieuwe lamellen, loopt optisch door in de herziene koplampen, exemplaren met nieuwe dagrijverlichting. Het complete dashboard is nu in lijn met dat van de gwijzigde Master. De Movano van voor de facelift zie je op foto 7.

De Movano maakt kennis met een camera die toont wat zich achter de auto afspeelt, dodehoekdetectie en Lane Departure Warning. Daarnaast geeft Opel de besteller een opgefrist infotainmentsysteem mee, dat is gekoppeld aan een 7-inch touchscreen. Ook moet je nu, tegen bijbetaling, je smartphone draadloos kunnen opladen. Ook nieuw: zijwindassistentie. Optioneel levert Opel 'comfortstoelen' met luchtvering.

Opel levert de vernieuwde Movano als vanouds in vier lengte- en drie hoogtevarianten. Het maximum laadvermogen ligt op 2,4 ton, terwijl versie een laadvolume van 17 kubieke meter heeft. De langste Movano meet 4,38 meter in de lengte.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.