Opel maakt Ampera flink goedkoper

Plug-inhybride weer duizenden euro's goedkoper

Opel Ampera
Opel heeft de prijs van de Ampera met duizenden euro's verlaagd.

De Ampera is er nu voor 34.900 euro, waar hij tot nu toe voor 39.900 euro in de prijslijst stond. Dat betekent dus een prijsverlaging van 5.000 euro.

Een woordvoerder van Opel Nederland vertelt: "Doel ervan is om het Ampera-aanbod extra scherp in de markt te zetten, zodat klanten nog dit jaar hun slag kunnen slaan en voor een aantrekkelijke prijs een Ampera kunnen aanschaffen én te profiteren van het gunstige bijtellingstarief dat in 2015 nog geldt."

Kijken we verder terug in de tijd, dan is de Ampera helemaal extreem in prijs verlaagd. In 2013 stond exact dezelfde auto namelijk voor 48.295 euro op de prijslijst. De Opel wordt dus 13.395 euro goedkoper dan twee jaar geleden.

Destijds verkocht Opel in Nederland relatief veel Ampera's, omdat de auto voldeed aan de eisen van 0 procent bijtelling. Vandaar dat de prijs in ons land niet verlaagd werd, toen in andere Europese landen de vanafprijs al flink naar beneden ging.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.