'Geen opvolger voor Opel Ampera'

Opel Ampera
Het is zeer de vraag of er een opvolger komt van de Opel Ampera. De hybride-Duitser verkoopt dermate slecht dat moederbedrijf General Motors sterk overweegt om de volgende generatie van de Chevrolet Volt niet meer als Opel Ampera in Europa aan te bieden.

Dat meldt Automotive News Europe op basis van 'twee mensen die bekend zijn met de plannen van General Motors'. In de Verenigde Staten komt halverwege volgend jaar een nieuwe Chevrolet Volt op de markt, maar vanwege gebrek aan belangstelling zal deze volgens de bronnen niet voor Europa worden 'gerebadged' als Opel Ampera.

Hoewel de Opel Ampera in Nederland dankzij de nodige fiscale stimulans absoluut niet te klagen had over belangstelling - in 2012 en 2013 werden er bijna 5.000 van verkocht - liep het in de rest van Europa bepaald niet storm in de Opel-showrooms. Vorig jaar werden er in heel Europa 3.184 Ampera's verkocht, 40 procent minder dan in debuutjaar 2012. Daarvan nam Nederland er ruim 2.200 voor z'n rekening.

De relatief hoge prijs, de toegenomen concurrentie en (in Nederland) minder gunstige zakelijke bijtelling hebben de Ampera en zustermodel Chevrolet Volt de das omgedaan; in 2014 staat de Ampera-teller in Nederland in het eerste halfjaar op 9 stuks, in Duitsland werden er nog geen 50 verkocht. Van dit soort aantallen kan de schoorsteen natuurlijk niet roken.

Vorig jaar uitte toenmalig GM-vicevoorzitter Steve Girsky op de beurs van Genève z'n frustratie over de lage verkoopcijfers van de Ampera in Europa. "Alle regeringen zeiden: 'We willen EV's, we willen EV's!' Wij brengen er eentje op de markt, en waar is iedereen?"

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.