Driepitter voor Opel Ampera?

Opel Ampera
In 2015 zijn de Opel Ampera en Chevrolet Volt toe aan een opfrisbeurt en General Motors zou die gelegenheid wel eens kunnen aangrijpen om de viercilinder range extender te vervangen door een driepitter.

GM is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe motorenfamilie, bestaande uit 3- en 4-cilinders turbomotoren met inhouden van 1,0 tot 1,5 liter. Die driepitter zou de huidige 'range extender' (een 1.4-benzineblok) van de Opel Ampera/Chevrolet Volt (en Cadillac ELR) in 2015 moeten vervangen om zo het verbruik en de uitstoot terug te dringen. Dat tekent website Edmunds.com op uit de monden van anonieme bronnen binnen het concern.

General Motors is voornemens om in 2016 het gemiddeld wagengewicht met 15 procent terug te dringen om zo ook het brandstofverbruik in te dammen. "Een goede stelregel is dat tien procent gewichtsbesparing leidt tot 6,5 procent minder brandstofverbruik", verduidelijkt GM-baas Dan Akerson.

Voor de eerdergenoemde motorenfamilie werkt GM samen met Shanghai Automotive Industry Corp., Shanghai General Motors en Pan Asia Technical Automotive Center.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.