Opel Insignia Country Tourer laat zich zien

'Opgestoerd' volgens traditioneel recept

Opel Insignia Country Tourer
De nieuwe Opel Insignia kennen we al als vijfdeurs liftback met de naam Grand Sport en als Sports Tourer, de stationwagon. Er zit echter nog een variant in de pijplijn: deze Country Tourer.

De Country Tourer is uiteraard niet echt een carrosserievariant, eerder een uitvoering van de Sports Tourer. Ook de uitgaande Insignia is er als extra stoere Country Tourer, een variant die het gat opvult tussen de stationwagon en de SUV. De komst van de nieuwe Country Tourer is reeds bevestigd door Opel.

De auto op de foto's lijkt bij de eerste aanblik 'gewoon' een gecamoufleerde Insignia. Wie echter goed kijkt, ziet de wielkastverbreders doorschemeren. De achterste exemplaren zijn zelfs zo groot, dat ze tot op het achterportier doorlopen. Ook de onderzijde van de voorbumper is net iets anders vormgegeven dan bij de reguliere Insignia. Bij de achterbumper zal dat niet anders zijn. Deze auto staat niet bijzonder hoog op de wielen en lijkt iets voorover te hangen. Wellicht komt het uiteindelijke model nog iets hoger te staan, al dragen ook de grotere wielen van de productieversie daaraan bij. De huidige Insignia Country Tourer heeft 20 mm meer bodemspeling dan z'n reguliere broertjes. Vierwielaandrijving is standaard en zal dat vermoedelijk ook bij de nieuwe versie zijn.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.