'Opel Calibra in 2013'

Opel GTC Concept
Opel laat een fameuze naam terugkeren: de Calibra! We moeten nog even geduld hebben, maar later in dit decennium krijgt Opel er een nieuwe coupé bij.
Althans, dat meldt Car Magazine. Opel bewaart de naam Calibra voor een coupé in het D-segment, net zoals het origineel. De auto gaat sterk op de GTC Concept lijken, de concept-car die Opel op de Autosalon van Genève in 2007 liet zien. Die was de voorbode voor de Insignia, die op zijn beurt weer als basis dient voor de Calibra.
Onder de kap komen de potentere motoren uit het Insignia-gamma te liggen. Reken in ieder geval op de 1,6-liter turbomotor (180 pk) en de 2,0-liter turbomotor (220 pk). Als de Calibra komt, is het inmiddels 2013. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat de dorstige 2,8-liter V6 turbomotor het veld ruimt voor een viercilinder.
Klein probleempje: om winst te maken op de Calibra, moet GM jaarlijks minimaal 30.000 exemplaren verkopen. Vandaar dat er ook een Buick-derivaat komt. Dat kan voor extra verkopen in met name de Verenigde Staten en China zorgen.

Lezersreacties (94) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.