Opel Ampera wint prijs AutoBild

Opel Ampera wint prijs AutoBild
De Ampera is wederom in de prijzen gevallen. De Duitsers mochten op de IAA alweer de derde award in ontvangst nemen voor z'n plug-in hybride.

De Opel is door lezers van AutoBild en AutoTest verkozen 'beste algemene concept' in het elektrische autosegment. Daarmee liet hij vijftien andere eerste 'evergreens van elektrische mobiliteit' achter zich.

Uit handen van Bernd Wieland (Auto Bild) en Olaf Schilling (Auto Test) nam Opel-topman, Karl-Thomas Neumann, in Frankfurt de prijs in ontvangst. "Dat de Ampera nu al gezien wordt als 'evergreen' en dat de lezers hem kozen als beste algemene concept, bewijst dat de combinatie van elektrische aandrijving en onbeperkte actieradius niet alleen goed ontvangen wordt, maar ook in de praktijk standhoudt", zei Neumann tijdens de prijsuitreiking.

Prijswijziging

Opel heeft de prijzen in Duitsland en België met 7.600 euro en 7.700 euro verlaagd. In Engeland is de catalogusprijs met 4.500 euro gedaald. De prijsverlaging komt door de concurrentie van andere elektrische auto's in die landen. Door z'n gunstige bijtelling en populariteit in Nederland blijft de prijs van de Ampera hier gewoon 48.295 euro.

Naast de populariteitsprijs scoorde de Ampera in 2010 al de 'eCar Award' en werd-ie in 2011 uitgeroepen tot 'eCar van het jaar'. Voor 2015 staat er een opfrisbeurt gepland.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.