Op z'n Duits: Irmscher Opel Insignia is3 Concept

Opel Insignia Irmscher is3 Concept
In maart presenteerde Irmscher de Astra is3 Concept, een voorproefje op een rappe Opel Astra gebaseerd op de de OPC. Vandaag is ook de Insignia overgoten met het is3-sausje.

In augustus 2013 toonde de Duitse tuner Irmscher al zijn visie op de toen net gefacelifte Insignia. We zagen een auto die onderhuids geheel zichzelf bleef, maar vanbuiten werd volgehangen met spoilers en 20-inch lichtmetalen wielen. Vandaag kunnen we een daadwerkelijk opgevoerd exemplaar bekijken.

Irmscher heeft zich voor z'n is3 Concept, net als bij de Astra, gebaseerd op de OPC-versie. Vreemd genoeg heeft Irmscher een pre-faceliftversie z'n werkplaats in gerold. De Insignia krijgt van Opel al 325 pk en 435 Nm mee, maar Irmscher schroeft de 2,8-liter grote geblazen V6 op tot 370 pk. Een sprintje naar de 100 km/h moet daarmee in 5,8 seconden af te leggen zijn, daarmee is hij 0,2 seconden sneller dan het standaardexemplaar.

Onderaan het front krijgt de is3 Insignia een splitter. Ook bestaat het pakket uit sideskirts en een diffuser. Hoewel de is3 nog officieel een concept-car is, meldt Irmscher wel alvast welk bedrag het voor de motorische upgrade wil hebben: € 549.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum