Ook Mercedes-Benz G-klasse ontkomt niet aan elektrische aandrijflijn

Wekom EQG

Spyshots Mercedes-Benz EQG
Spyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQGSpyshots Mercedes-Benz EQG

Wie enkele decennia geleden had gezegd dat de archaïsche G-klasse in de toekomst een elektrische variant zou krijgen, werd ongetwijfeld niet serieus genomen. Maar Autoland is intussen behoorlijk veranderd. De elektrische Mercedes-Benz G-klasse gaat er absoluut komen.

De in 2018 ingrijpend vernieuwde Mercedes-Benz G-klasse is er in diverse uitvoeringen en varianten, al is hij nu nog slechts als vijfdeurs leverbaar. Klanten kunnen kiezen uit diverse benzine- en dieselmotoren. Hij is er als ruige 4x4² , maar ook als een heftige AMG met een 585 pk sterke 4.0 V8 met twee turbo's. Maar daar blijft het niet bij. Er komt spoedig een elektrische G-klasse.

Mercedes-Benz Concept EQG

De Concept EQG uit 2021.

Dat er een elektrische Mercedes-Benz G-klasse komt, is feitelijk geen verrassing. In 2021 blikte 'Das Haus' met de Concept EQG al vooruit op een elektrische G-klasse met EQ-naamgeving, maar het is lang stil gebleven rond de uiteindelijke productieversie ervan. Op deze set foto's is de productierijpe Mercedes-Benz EQG in testkostuum betrapt en dat bewijst dat ze de elektrische offroader niet zijn vergeten.

Het gefotografeerde testexemplaar met het blauwzwarte printje heeft een vrij dichtgetimmerde grille en bumperwerk dat afwijkt van de reeds bestaande G's. In tegenstelling tot de Concept EQG hebben de twee gekiekte testmodellen achterop gewoon een ronde behuizing voor het reservewiel. Het blauw-zwarte exemplaar staat op speciale wielen die ongetwijfeld een steentje moeten bedragen aan het minder inefficiënt maken van de wijze waarop de elektrische G-klasse door de wind snijdt. Reken op een aandrijflijn die uit vier elektromotoren bestaat. Mogelijk valt de komst van de elektrische Mercedes-Benz EQG samen met de presentatie van de gefacelifte G-klasse.

Lezersreacties (49)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens