Ongeveer 80 Alpines verkocht in Nederland

Première Édition in vijf dagen uitverkocht

Alpine A110
Uit een gesprek van AutoWeek met Alpine-baas Michael van der Sande blijkt dat de eerste serie van de gloednieuwe A110, de introductieversie Première Édition, sneller is uitverkocht dan het merk verwachtte. 80 van de 1955 exemplaren komen naar Nederland.

Het getal 1955 komt natuurlijk niet uit de lucht vallen: het is een verwijzing naar het jaar waarin Alpine werd opgericht. "We dachten een aantal maanden met die eerste serie bezig te zijn, maar binnen vijf dagen was alles verkocht", vertelt Van der Sande in Genève. Het begint voor Nederland met ongeveer 80 exemplaren uit deze serie, daarna volgen er meer uitrustingsniveaus en blijft de auto gewoon bestelbaar. Wie hem graag in het echt wil bewonderen, maar niet ver van huis wil, kan in juli het Concours d'Elegance op Paleis Het Loo bezoeken.

Opnieuw kiest Renault ervoor om Alpine als merk en niet als typenaam onder de Renault-vlag in de markt te zetten. "Alpine is groot geworden door een heel specifieke auto te leveren voor een heel specifieke klant. Iedereen weet dat dit merk tot de Renault-groep behoort, maar het is een Alpine en geen Renault", licht de Nederlandse managing director die keuze toe. Bij het ontwerp van de A110 is volgens hem niet gekeken naar een specifieke concurrent als benchmark. "We zullen zien waar de kopers vandaan komen."

Het hele interview met Michael van der Sande is hier te lezen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.