Onderzoekers hacken Volkswagen Golf en Audi A3

Op afstand toegang

Onderzoekers hacken Volkswagen Golf en Audi A3
Knappe koppen van beveiligingsbedrijf Computest hebben het voor elkaar gekregen om op afstand in te breken in het multimediasysteem van een Volkswagen Golf GTE en een Audi A3 e-tron. Beide zijn plug-in hybrides met dezelfde techniek.

Dat meldt de NOS vanochtend. De onderzoekers zouden op afstand toegang hebben weten te krijgen via het multimediasysteem van de twee modellen. In het geval van de Golf GTE moest de 'aanvaller' wel aangesloten zijn op hetzelfde netwerk om digitale toegang tot de auto te kunnen krijgen. Bij de A3 e-tron lukte het simpelweg via het mobiele netwerk, aldus een onderzoeker.

Digitale toegang tot de auto kan gezien worden als de eerste stap. De onderzoekers hebben ervoor gekozen om niet door te dringen tot het systeem waarmee de auto bestuurd kan worden. Men zou tegen juridische obstakels zijn aangelopen.

De mate waarin je digitaal kunt doordringen tot een auto, hangt volgens de NOS onder andere af van het door de auto gebruikte mobiele netwerk.

De onderzoekers menen dat de beveiliging van de auto's geen beste beurt maakt. Volkswagen zou tegenover de onderzoekers hebben verklaard op de hoogte te zijn van het lek.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.