Onder het mes: Lexus GX

GX klaar voor 2020

Lexus GX spyshots
Lexus GX spyshotsLexus GX spyshotsLexus GX spyshotsLexus GX spyshotsLexus GX spyshotsLexus GX spyshots

Lexus staat op het punt een facelift door te voeren op zijn GX, een auto die we in Nederland eigenlijk helemaal niet kennen.

In Nederland bestaat het hoogpotige modellengamma van Lexus uit modellen als de NX en RX, maar in onder andere de Verenigde Staten en delen van Azië en het Midden-Oosten verkoopt Lexus ook kolossen als de LX. Die LX is in feite Lexus' versie van de auto die wij voorheen kenden als Toyota Land Cruiser V8. Een stapje daaronder heeft het merk de GX staan, een auto die je moet zien als een Land Cruiser Prado die besprenkeld is met een Lexus-kruidenmix. Die Land Cruiser Prado, die in Nederland weer simpelweg 'Land Cruiser' heet, ging in de tweede helft van 2017 onder het mes. Lexus onderwerpt zijn bijgewerkte GX in de Verenigde Staten nu aan het laatste testwerk.

De Land Cruiser kreeg tijdens zijn moderniseringsronde een volledig nieuwe snuit aangemeten, maar dat was niet het enige. Ook het interieur van de offroader werd namelijk grondig herzien. De ingepakte Lexus GX op deze foto's lijkt ook een vernieuwd front te krijgen, maar foto's van het interieur onthullen dat Lexus' GX niet het herziene interieur van de vernieuwde Land Cruiser toebedeeld krijgt.

De huidige GX werd in 2009 gepresenteerd en rolt net als de Land Cruiser Prado - waarop hij is gebaseerd - in het Japanse Aichi (Tahara) van de band. In 2011 werd de auto al eens gemoderniseerd. In de Verenigde Staten heeft de GX een vanafprijs van omgerekend nog geen € 47.000. Voor dat geld krijg je een GX die standaard is voorzien van een 4,6-liter grote V8 die 306 pk en 446 Nm levert. Daarmee is hij in de Verenigde Staten enkele duizenden dollars duurder dan de GS. Grote broer LX wisselt in The States vanaf zo'n € 77.000 van eigenaar. Vorig jaar verkocht Lexus in de Verenigde Staten 26.724 GX'en, fors meer dan het van de LX (4.753) wist te slijten.

 

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.