Olympisch voordeel bij Volkswagen

Olympisch voordeel bij Volkswagen
Volkswagen start een nieuw offensief met de Turijn-actiemodellen, die de Athene-actie van afgelopen jaar aflossen. Bijna alle modellen moeten er aan geloven.
Volkswagen start een nieuw offensief met de Turijn-actiemodellen, die de Athene-actie van afgelopen jaar aflossen. Bijna alle modellen moeten er aan geloven.

Het duurt nog even voordat de winterspelen in Turijn beginnen, op 10 februari 2006 gaat het sportfestijn van start. Volkswagen onderhoudt al jaren een band met NOC/NSF. Ruim 200 olympische sporters kunnen de komende vier jaar over een Volkswagen beschikken.

Lupo Turijn
De Turijn-uitvoering van de Lupo is gespoten in een zilvergrijze metallic lak. Tot de standaarduitrusting behoren o.a. elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. Prijzen beginnen bij 11.895 euro voor de Lupo 1.4 Turijn. Het klantenvoordeel bedraagt 1.050 euro.

Polo Turijn
Tot de standaarduitrusting van de Polo Turijn behoren o.a. airconditioning, elektrische ramen en spiegels, centrale deurvergrendeling en meegespoten buitenspiegels. Voor de Polo Turijn is er keuze uit vier benzinemotoren en drie diesels. De prijzen beginnen bij 15.105 euro voor de Polo 1.2 12V. Het klantenvoordeel bedraagt 2.070 euro.

Caddy Combi Turijn
De Caddy Combi Turijn beschikt standaard over elektrische ramen en spiegels, centrale deurvergrendeling en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. De Caddy Turijn Comfort voegt daar verder nog airconditioning, schuifraam achter, tweede schuifdeur en mistlampen voor aan toe. De Turijn is er vanaf 16.825 euro (klantenvoordeel 1.085 euro), de Turijn Comfort is er vanaf 19.370 euro (klantenvoordeel 1.415 euro).

Golf Turijn/Businessline
De Turijn-versie is gebaseerd op de Trendline, en voegt uitsluitend airconditioning aan de uitrusting toe. De Turijn-prijslijst van de Golf begint bij 19.290 euro, het klantenvoordeel bedraagt 680 euro.
De Golf Businessline is zelfs nog gunstiger geprijst, maar uitsluitend met de 1.4 FSI en 1.9 TDI 90pk motor verkrijgbaar. De Golf Businessline heeft ook airco en een middenarmsteun voor. In deze versie is de Golf er vanaf 18.995 euro.

Golf Plus Turijn
Nog niet eens verkrijgbaar en nu al een actiemodel. Net als de gewone Golf is airconditioning de enige toevoeging. De Golf Plus Turijn is er vanaf 20.490 euro, een klantenvoordeel van eveneens 680 euro.

Golf Variant Turijn
De stationcarversie van de vorige Golf staat nog steeds in het programma en is ook als Turijn-model te verkrijgen. De standaarduitrusting omvat o.a. airconditiong. De completere Turijn Comfort heeft verder nog chroomomrande klokken, een met leer bekleed stuur en speciale achterlichten. De prijzen beginnen bij 18.190 euro. Het klantenvoordeel voor de Turijn bedraagt 635 euro en voor de Comfort-versies 1.475 euro.

Touran Turijn
De Touran Turijn beschikt over zeven zitplaatsen en is verder voorzien van airconditioning, dakrails en een afdekking van de bagageruimte. De prijzen beginnen bij 25.290 euro, het klantenvoordeel bedraagt 1.635 euro.

Bora Turijn
Deze Bora heeft standaard 16-inch lichtmetalen velgen, meegespoten stootlijsten met chromen accenten, met leer bekleed stuur, middenarmsteun voor en airco. De Bora Turijn is er vanaf 21.515 euro, het klantenvoordeel bedraagt 1.530 euro.

New Beetle Turijn
Het grootste voordeel is wel bij de New Beetle te behalen. De gesloten New Beetle Turijn is alleen verkrijgbaar met de 102 pk sterke 1.6 benzinemotor. De standaarduitrusting verschilt nagenoeg niet met de gewone New Beetle, maar de prijs is maar liefst 4.380 euro lager. De New Beetle 1.6 Turijn is er voor 18.995 euro.
Een vergelijkbaar voordeel is er voor de New Beetle Cabrio. De Turijn versie is er met bijna alle motoren. Met een vrijwel identieke uitrusting is de New Beetle Turijn 4.000 euro voordeliger. Daarnaast is er nog de Turijn Comfort die o.a. is voorzien van een audio-installatie en twee in hoogte verstelbare stoelen. De New Beetle Turijn is er vanaf 21.995 euro, de Turijn Comfort is er vanaf 23.060 euro.

Passat Turijn
De Passat heeft nog maar heel kort te gaan, de opvolger staat binnenkort bij de dealers. De uitrusting is identiek aan de voormalige Athene-versies, dat betekent dat klimaatregeling, parkeersensor, regensensor, boordcomputer, lichtmetalen velgen en automatisch dimmende binnenspiegel tot de standaarduitrusting behoren. Ten opzichte van de Arctic is de prijs met 400 euro gedaald. De Turijn Sport is zelfs 1000 euro voordeliger dan de Athene Sport, die versie heeft onder meer xenon verlichting, sportonderstel en sportstoelen. De Passat Turijn is er vanaf 27.500 euro. Het totale klantenvoordeel bedraagt 3.805 euro.

PRIVATE LEASE Volkswagen