Officieel: Toyota Avensis

Toyota Avensis
We hebben er lang op moeten wachten, maar we hebben nu dan eindelijk de eerste foto van de nieuwe Toyota Avensis. De auto debuteert, samen met twee andere nieuwe Toyota's, op de Autosalon van Parijs.
De nieuwe Avensis krijgt krachtiger motoren, die juist een lagere CO2-uitstoot hebben. Welke dat zijn, meldt de beperkte informatie van Toyota nog niet. Verder belooft Toyota een hoger kwaliteitsniveau en een uitgebreidere standaarduitrusting. De Avensis groeit vijf centimeter in de lengte én de breedte. De koper kan in de eerste instantie kiezen uit drie benzinemotoren: een 1.8 met 132 of 147 pk en een 152 pk sterke 2.0. Op dieselgebied zijn er een 2,0-liter met 126 of 150 pk en een 2,2-liter viercilinder met 177 pk. De nieuwe Avensis komt In het tweede kwartaal van 2009 op de markt. Een andere primeur is de productieversie van de iQ. Die slimme compact is minder dan drie meter lang, maar biedt toch plaats aan drie passagiers plus bagage of een kind. De CO2-uitstoot van de 1,0-liter driecilinder benzinemotor is 99 gram per kilometer. De iQ heeft een wereldprimeur aan boord in de vorm van gordijnairbags achter. Productie start eind dit jaar, de eerste exemplaren komen in de eerste helft van 2009 bij ons op de markt. De laatste première is de productieversie van de Urban Cruiser. Deze kleine, vierwielaangedreven crossover heeft een CO2-uitstoot van 133 gram per kilometer. Ook die auto is voor het eerst te zien op de persdag van de Autosalon van Parijs, die op 2 oktober plaatsvindt.

Lezersreacties (100) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.