Officieel: Mito GTA op komst

Alfa Romeo Mito
Op het moment maken we in Italië de eerste kilometers met de Alfa Romeo Mito. Bij de introductie is de GTA nog niet aanwezig, maar Alfa-baas De Meo haast zich te zeggen dat die er in de loop van volgend jaar aankomt.
Alfa Romeo heeft er nooit een geheim van gemaakt dat er een supersnelle 230 pk sterke GTA-versie van de Mito komt. Wat we nog niet wisten is dat die kracht komt uit een 1.750 cc viercilinder turbomotor. De Meo belooft dat hij op de sprint van 80 naar 120 km/u net zo snel is als de 8C Competizione. De prijzen van de Mito weet Alfa Romeo nog steeds niet te melden. Bij de eerste informatie over de nieuwe kleine werd verteld dat de Nederlandse importeur de instapprijs onder de twintig mille hoopt te houden. Nu wordt gesproken over 19 mille. Voor die prijs is wel wat kunst- en vliegwerk nodig. De prijslijst wordt namelijk ook in Nederland aangevoerd door de versie met de 78 pk sterke 1,4-liter motor. Die mag worden voorzien van een B-energielabel en dat drukt de aanschafprijs. Over de 78 pk versie is bij de allereerste presentatie niet gesproken. Hij brengt de Mito in 12,3 seconden van 0 naar 100 km/u en levert een top van 176 km/u. De andere motoren die meteen vanaf de introductie zijn te bestellen, zijn de 155 pk sterke T-jet motor en de 120 pk sterke Multijet-diesel. In januari volgen de 1,3-liter Multijet met 90 pk en de 1,4-liter T-jet met 120 pk. De GTA staat voor later in dat jaar op het programma.

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.