Officieel: Mercedes B-klasse

Mercedes B-klasse
Mercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasse
Vergeet de huidige B-klasse: Mercedes-Benz gaat het bij de nieuwe generatie helemaal anders doen. De auto wordt completer, veiliger en bovenal een stuk sportiever.

De aandrijflijn is geheel nieuw. Mercedes-Benz introduceert in de B-klasse namelijk een nieuwe, handgeschakelde zesbak en een 7G-DCT automaat met dubbele koppeling. Bovendien zijn de benzine- en dieselmotoren nieuw. Bij de introductie zijn op benzinegebied twee 1,6-liter viercilinders. In de B 180 is deze goed voor 122 pk, in de B 200 is dit 156 pk. De beide diesels zijn de B 180 CDI (109 pk) en B 200 CDI (136 pk). Alle motoren hebben een turbo.
De ingenieurs hebben veel aandacht aan de aerodynamica besteed. Standaard is de Cw-waarde 0,26, met het optionele ECO Technology pakket daalt deze zelfs naar 0,24. Deze lage luchtweerstand helpt om het verbruik te drukken. Alle B-klasses hebben bovendien standaard de beschikking over een start-stopsysteem.
Het sportievere karakter van de nieuwe B blijkt onder meer uit z'n dimensies. Met een hoogte van 1,56 meter is de B-klasse vijf centimeter lager dan z'n voorganger. De passagiers zitten maar liefst 86 millimeter lager. Voor wie nog meer sportiviteit wil, is er optioneel een sportonderstel. In dat geval is de B-Klasse met 20 mm verlaagd voor een nog lager zwaartepunt. Sportdempers en een Direct-Steer systeem benadrukken het sportieve karakter van de auto.
Uiteraard grossiert Mercedes-Benz weer in veiligheidssystemen. Sterker: nog nooit debuteerden zo veel veiligheidssystemen ineens in een nieuw model van het merk. Op alle B-klasses vinden we voortaan bijvoorbeeld Collision Prevention Assist, dat het risico op Collision Prevention Assist aanzienlijk verkleint. Andere hulpsystemen zijn Attention Assist (standaard), Speed Limit Assist en Distronic Plus met BAS.
De nieuwe Mercedes B-klasse debuteert op de IAA in Frankfurt. In november verschijnt de auto bij de dealers. De importeur maakt de prijzen in een later stadium bekend.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum